Mijn geluksvestje

‘Hij is echt wat voor jou’, had mijn vriendin me op het hart gedrukt. het ging over een zakelijk contact van haar.
Na zoveel mogelijk details over hem te hebben losgepeuterd, besloot ik hem een mailtje te sturen. Twee weken lang mailden we elke dag.

Dan is het zover: onze eerste afspraak. Op het allerlaatste moment kom ik erachter dat mijn favoriete bloemenjurkje gewoon in de kast hangt, maar mijn dito véstje in de wasmand ligt. Uit ervaring weet ik: dit vestje brengt me altijd geluk. Hoe moet dat nou? Snel doop ik het in een emmer sop, terwijl ik mijn hersens kraak over hoe het op tijd droog te hebben. Ik heb geeb droger. Föhnen? Dat kost te veel tijd. Gelukkig blijkt m’n vriendin een droger te hebben. Ik pak m’n fiets en snel naar haar toe.

Bij haar aangekomen – mijn trouwe vestje stevig onder m’n arm geklemd – denk ik bezorgd: wat als het droogprogramma nou niet op tijd klaar is? Of mijn vestje er in miniformaat uit komt? Ik besluit het toch maar zelf te drogen en ga terug naar huis. Dat wordt rondjes rennen ermee, als een getrainde torero.
Alsof ik daar tijd voor heb…!
Thuis hang ik het aan het open keukenraam en neem een lekkere, lange douche. Na mijn uitgebreide beautysessie zal het toch wel droog zijn?

Als ik onder de douche vandaan kom, zie ik dat mijn lievelingsvestje niet meer in het raam hangt! Met m’n adem in kijk ik in de dakgoot. Aan het uiterste puntje van een mouwtje weet ik ‘t nog net te grijpen. Nu is het nat én vies. Ik heb nog een een half uurtje. Ik föhn en wapper tot ik weg moet. Wat een gedoe. Waarom eigenlijk? Misschien is hij wel helemaal niet leuk. Ik wurm het klamme ding over m’n jurkje, glos m’n lippen en stap vol goede moed op de fiets.

Als ik een paar weken later met die vriendin aan de telefoon zit, wend ik even mijn blik af door het keukenraampje naar buiten. Als vanzelf verschijnt er een glimlach op m’n gezicht. De kledinghanger in de dakgoot herinnert me aan die leuke avond, onze eerste ontmoeting. En… aan de tweede, de derde, de vierde…

Ik zei toch dat het een geluksvestje was :)

2 gedachten over “Mijn geluksvestje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s