Mijn rijdende vriend

VW busje

Alsof ze elkaar hebben opgeroepen om bij mij in de buurt te gaan rondrijden, die witte busjes. Om me er aan te herinneren dat het uit is met m’n vriend. Precies van dat Duitse merk waar hij in rijdt, zijn er minstens honderdduizendmiljoen gemaakt. 

Vroger lette ik nooit zo op witte Volkswagen busjes. Waarom zou ik? Maar vanaf het moment dat het áán was met mijn inmiddels ex-vriend natuurlijk wel. Ik zag een hoop witte T3’s, maar hem kwam ik nooit tegen. Tot vandaag.

Daar stond-ie dan, bij het stoplicht, dat mooie oude witte ding. Ik herkende ik uit duizenden: de unieke deuken aan de zijkant, de roestplekken op de linkerdeur en de glimlach op zijn bolle gezichtje. Even leek het of hij naar me knipoogde met zijn rechter koplamp. “Heee!”, riep ik een beetje van slag en wapperde met m’n sjaal. Maar vanachter het stuur werd niet teruggezwaaid. Voorheen zou ik de bestuurder meteen gebeld hebben: ‘Hé gekkie, zag je me niet?’ Maar hij was m’n vriend niet meer.

Het enige wat ik nu nog over heb, is totaal overbodige kennis van Volkswagen busgeluiden. Met m’n ogen dicht kan ik bepalen of het een VW busje is dat door mijn straat rijdt. Op het moment dat dat zo is, spring ik meteen op. Ik zie er een hoop, maar hem zie ik nooit. Zijn baasje heeft hier immers niks meer te zoeken.

Tot vandaag dus. Daar staat-ie dan, totaal onverwacht, pal voor m’n deur. Dat witte busje dat ik overal denk te zien. Met die lieve man er in, die nu wél naar me zwaait. Ik ren naar de voordeur. Eindelijk, ik kan ’m weer even aanraken. Mmm, wat voelt hij lekker; überstevig, warme en veilig. Vertrouwd. Ik  geef een zoen op linkerdeur en linkerwang en zeg beide voor altijd vaarwel.

Advertenties

Een gedachte over “Mijn rijdende vriend

  1. >Hey carlien, HOE GOED!!! Beetje voor vrouwen misschien, maar je cynisme vind ik heel grappig en je maakt het lekker persoonlijk.Gefeliciteerd met je boek.x

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s