Magische band…

Je maakt een foto van die prachtige kerk, dat adembenemende landschap of een schattige oude tram in dat verre land. Sommige foto’s zijn zo mooi, dat je ze thuis ophangt. Bij mij in de woonkamer hangt het straatje waar ik woonde in Barcelona. Zo ben ik altijd nog een beetje daar.


Maar het zijn niet alleen die kerk, het landschap, die tram of die straat die zijn vastgelegd op de foto. In mijn Spaanse straatje fietsen een man en een vrouw je tegemoet en er lopen allerlei mensen rond. Wie zijn dat, hoe heten ze, hoe klinken hun stemmen, zijn ze Spaans of niet, waar gaat hun reis naartoe? Zij zelf hebben er geen weet van dat ik elke dag even naar ze kijk. Hun gezichten staan op mijn netvlies gebrand. Ik heb het gevoel dat ik ze een beetje ken.

Zou ik ook ergens aan de muur hangen, in een ver land? Sta ik bij iemand op zijn nachtkastje? Als ik er straks niet meer ben, leef ik misschien wel voort in Guatemala, China, Italië of wie weet in Groenland? Verbonden door het werk van de fotograaf: een eeuwige verbinding tussen het land en mij.

Als je je eens even goed concentreert…
Met welk land voel jij een onverklaarbare magische band?
Dikke kans dat je daar aan de muur hangt!

Advertenties

Een gedachte over “Magische band…

  1. >He Clien! Even buiten functie dus niet aan het slijmen ;-) wat een heerlijke verhalen weer… Over die foto’s.. zo mooi… Multimedia zo herkenbaar maar nooit zo naar gekeken. Magische band wat een titel en het babyaapje is prachtig (behalve het laatste stukje, ik zou het wissen in het boek ;-) Heerlijk en simpel ;-)) Weer van genoten. Je bent een kanjer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s