Hellohoo!

Vlak voor het fluitsignaal spring ik de trein in en nestel mezelf in een hoekje bij het raam. Zoals altijd op dit traject is de trein vol. Genietend van m’n muziek kijk ik een beetje dromerig om me heen.

Tegenover mij zit een jongen. Ineens besef ik dat zijn mond beweegt en hij me aankijkt! Snel haal ik een oordopje uit m’n oor om te vragen wat hij zei. Maar net op het moment dat ik m’n mond open doe, realiseer ik dat hij helemaal niet tegen míj praat. Hij zit te bellen, hij heeft een headset op. Gauw wend ik mijn blik af richting zijn buurvrouw. Ook zij heeft oordopjes in zie ik, ze kijkt op haar iPod naar een filmpje. Dan word mijn aandacht getrokken door de man naast me, die vrolijk met z’n hand mee zit te jammen met z’n muziek.

Vervolgens kijk ik naar de overkant van het gangpad, waar een meisje achter haar laptop zit. Haar buurman is aan het sms’en, maar ik zie heus wel dat hij stiekem mee gluurt. En die harde stem die ik door ik m’n muziek heen hoor, komt van die telefonerende dame bij het raam. Dan, plotseling, als ik zie dat de overbuurman van de sms’ende gluurder een computerspelletje doet, word ik losgerukt uit mijn droommodus. Iedereen – iedereen – zit te multimedia-en! Alsof ze het hebben afgesproken.

Ineens voel ik me heel oud. Waarom valt me dit überhaupt op? Wake-up Carlien, we leven in 2008. Maar ik ben het er niet mee eens, het voelt niet goed. Waarom maken we geen contact meer? Ik voel me ineens heel erg alleen, ik hou van spontane praatjes met vreemden. We zijn zo individualistisch geworden in Nederland, en in vele landen om ons heen. Ik besluit verder te dromen. Te dromen over de telefoon met draaischijf, cassettebandjes en de lolo-bal :)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s